Malzeme Listesi
- 4 Adet Patlıcan
- 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Mayonez
- 1 Tutam Tuz
- Yarım Çay Bardağı Ceviz (Dövülmüş)
- 4 Diş Sarımsak
Patlıcan Ezme -Yoğurtlu- Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanları yıkayın ve dışlarını kurulayın. Közlerken saplarından kolayca tutabilmeniz için saplarını kesmeyin. Közde ya da ocağın üzerinde patlıcanları çevirerek öldürün.
2. Patlıcanlar közlendikten sonra bir kağıt üzerine alın. Bu şekilde ayıkladıktan sonra kağıdı atarak kolayca temizleyebilirsiniz. Üzerlerinde siyah kabuk kalmayacak şekilde temizleyip düz bir tabağa alın. Daha kolay ezebilmek için bıçakla küçük parçalara ayırabilirsiniz.
3. Havanda sarımsakları tuz ile dövün. Bir kasede yoğurt, sarımsaklar ve iki kaşık mayonezi güzelce karıştırın. Yoğurdu süzme yoğurt olarak kullanırsanız meze sulanmayacaktır. Eğer evde süzme yoğurt yoksa bir kaseye koyduğunuz yoğurdun üzerine havlu kağıt kapatın. Kağıt ıslandıktan sonra bir iki defa değiştirin. Kıvamı koyulaşacaktır.
4. Hazırladığınız yoğurdu patlıcanların üzerine dökerek bir çatal yardımı ile ezerek karıştırın.
5. Servis yapacağınız tabağa alarak dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz serperek servis yapın.
6. Servis ederken pul biber ve kuru nane de dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Categories:
mezesi,
Patlican ezme