Acılı ezme türk mutfağında tercih edilen mezedir. Özellikle kebapla beraber servis edilir çoğu yerde.
Malzemeler
1 DİŞ SARMISAK
1 tutam kadar maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 kuru soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı
1 DİŞ SARMISAK
1 tutam kadar maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı taze nane
2 kuru soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı
Yapılışı
Soğanı,dereotunu,taze naneyi,maydanoz ve biberi rondoda çırpın. Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin. Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın tüm malzemeleri karıştırıp,üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kaselere bırakıp servis yapın.
Soğanı,dereotunu,taze naneyi,maydanoz ve biberi rondoda çırpın. Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin. Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın tüm malzemeleri karıştırıp,üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kaselere bırakıp servis yapın.
Categories:
Acili Ezme