Muhallebi için: 12 çorba kaşığı toz şeker, 9 çorba kaşığı irmik, 1 kilo süt, 1 çorba kaşığı katı yağ, 3 adet muz, Jole için: 1 su bardağı soğuk su, 1 su bardağı sıcak su, muz jolesi. 

 Bir tencerede malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. İçine 1 çorba kaşığı katı yağ ilave edilip karıştırılır. Borcam ıslatılıp içine muhallebi dökülür. Buzdolabında soğutulur. Diğer tarafta jole 1 su bardağı soğuk su ve 1 su bardagı soğuk suyla karıştırılarak hazırlanır. Soğumuş olan muhallebinin üzerine ince ince muz doğranır ve hazırlanan jole dökülür. Buzdolabında bekletildikten sonra servis

Categories:

Leave a Reply

Popular Posts