5 adet orta boy patates
1-2 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
zeytinyağı
Üzerini Süslemek için:
Dereotu, Ayıklanmış yeşil zeytin,Salatalık turşusu ve turp
Patatesleri haşlayalım. Yeterli büyüklükteki bir kaba küp küp doğrayın. Turşu ve dereotunu ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde süzme yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım. Patatese ekleyip iyicene harmanlayalım. Servis tabağına alıp resimde benim yaptığım gibi 1 sıra turşu bir sıra dereotu 1 sıra yeşil zeytin olarak üzerini döşeyelim. İsteğe göre pul biber ya da nane ile süslenebilir.

Leave a Reply

Popular Posts